پارلمان هلند قانون «منع پوشش صورت» را تصویب کرد این مقوله که تحت عنوان «منع برقع» تعریف میشود، فقط شامل برقع افغانستانی نمیشود. قوانین مشابهی نیز در فرانسه و بلژیک تصویب شده است.
حجاب نماد هویتخواهی در اروپا
اما توجه به کیفیت حجاب در کشورها و جوامع اسلامی نشان میدهد این مسئله که در اروپا بهصورت یک هویتخواهی بروز میکند ریشههای زندهای میان زیست مسلمانی در بین تمام ملل اسلامی دارد. علاوه بر ایران که خود از الگوها و صاحبان سبک در ترویج امر حجاب در کل منطقه اسلامی غرب آسیاست، کشورهای دیگر نیز صورتهای مختلفی از زندگی با حجاب را ویژه خود دارا هستند.
روسری، حجاب مرسوم نیجریه
زنان نیجریه در قاره سیاه، روسریهایی به سر میکنند که از پارچههای مورد استفاده در تولید لباس، درست شدهاند. در حقیقت همجنس و همرنگ لباسشان است. نوع روسری سر کردنشان با دیگر مسلمانان بسیار متفاوت است. در واقع آن را به دور سر میبندند. نکته مهمی که در حجاب این زنان دیده میشود، علاقه بسیار آنها به رنگهای گوناگون و ترکیب آنهاست.
شال، پوشش مرسوم کره جنوبی
در شرق آسیا و در کشور صنعتی کره جنوبی کمتر از یک درصد مردم مسلمان هستند و بیشتر زنان مسلمان نیز از روسری و شال برای حجاب خود استفاده میکنند که البته حجاب بیشتر مسلمانان آسیایی به همین سبک است.
برقع، پوشش مخصوص عمان و قطر
زنان مقید و ملتزم به حجاب در امارات متحده عربی، عمان و قطر برقع میپوشند. البته این سنت دیگر در میان نسلهای جدید رعایت نمیشود. زنان مسن و بالای ۵۰ سال و نیز زنان ساکن نواحی روستایی هنوز برقع میپوشند.
در ضمن پوشیدن برقع در امارات بیشتر جنبه تزئینی دارد و از لباسهای شرعی یا اسلامی به شمار نمیآید و یکی از لباسهای سنتی این کشور است.
برخی زنان عمان نیز به جای پوشیدن برقع، لباسی بلند تا روی زانو و همچنین شلواری که تا روی قوزک پا را میپوشاند، به تن میکنند. برای پوشاندن سر و گردن نیز، روسری به سر میکنند. در قطر نیز برخی زنان مسلمان برقع میپوشند.
اما امروزه در قطر زنان مجبور به پوشیدن حجاب کامل نیستند و فقط باید لباسهایی بپوشند که تنگ نباشد و مناسب یک زن مسلمان باشد.
مصر و پوشیههای سنتی
زنان مصری علاقهای به پوشیدن برقع ندارند. ولی ۱۰درصد زنان مصری به استفاده از پوشیه ـ که فقط چشمانشان معلوم است ـ تمایل نشان میدهند. زنان مصر از پوشیدن لباسهای رنگی بسیار لذت میبرند. البته امروزه به دنبال غربیشدن فضای مصر، زنان از پوشیدن لباسهای سبک غربی استقبال میکنند و سرشان را با شال یا روسری میپوشانند.
رسم جلباب در اندونزی
در اندونزی به حجاب کامل، جلباب میگویند. این نوع حجاب مانند کت یا جامهای گشاد است که معمولاً بسیاری از زنان مسلمان اندونزی میپوشند. زنان اندونزی بیشتر مواقع جلباب خود را از پارچههای گلدوزی شده انتخاب میکنند. جلبابهای امروزی در اندونزی غیر از دستها، سر و صورت و باقی بدن را میپوشاند.
داپوتا، پوشش مرسوم پاکستان
اگرچه زنان مسلمان پاکستانی مجبور به رعایت حجاب نیستند، اما آنها بر پایه ارزش به سنتهایشان لباسهای بلند که بدن را بهخوبی میپوشاند، به تن میکنند. داپوتا نوعی پوشش در این کشور و همچنین هند و بنگال است که زنان پاکستانی، بنگالی و هندی از آن بسیار استقبال میکنند. این لباس بلند است و تا قوزک پا میرسد و روسری بزرگ و بلند چند منظوره دارد. داپوتا بیشتر مواقع به همراه شلوار پوشیده میشود.
جالب آنکه سالیانی است روز جهانی حجاب در اول ماه فوریه توسط جمعی از بانوان مسلمان آسیایی در دنیا نامگذاری شده و چند سال است که به رویدادی شناخته شده در محیط بینالملل تبدیل شده و نشانگر توسعه روزافزون توجه به امر حجاب و عفاف در میان دولتهای مختلف است.
۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۰۵:۳۹
کد خبر: ۸۳۴۹۴۲
پوشش و بهویژه پوشش سر زن مسلمان، تبدیل به یک نشانه صریح بر وجود اسلام در اروپای غربی گشته است. این موضوع در تعدادی از حکومتها، سبب اختلافهای سیاسی و پیشنهادهایی در زمینه ایجاد محدودیت برای حجاب شده است.
زمان مطالعه: ۳ دقیقه
نظر شما